La representació internacional

L'ONCE ha estat un dels membres més compromesos amb la creació, el desenvolupament i el funcionament de la UMC (Unió Mundial de CecsAbre Web externa en ventana nueva). En l'àmbit regional europeu, l'ONCE ha mantingut una trajectòria similar com a membre de la EBU, Unió Europea de CecsAbre Web externa en ventana nueva, amb destacats resultats socials.

L'ONCE també va contribuir a la creació i el desenvolupament de la Unió Llatinoamericana de Cecs (ULACAbre Web externa en ventana nueva), la qual representa una regió mundial que té una estreta vinculació amb Espanya per motius històrics, lingüístics i culturals.

L'any 1985 es va crear el Fons de Cooperació de l'ONCE amb l'Amèrica Llatina, que s'encarregava de regular les ajudes assistencials. El 1998 es va convertir en una cooperació sistematitzada en l'àmbit de la formació i la creació d'ocupació amb el naixement de la FOAL (Fundació ONCE per a la Solidaritat amb les Persones Cegues de l'Amèrica LlatinaAbre Web externa en ventana nueva). El col•lectiu representa prop de cinc milions de persones amb ceguesa o deficiència visual al continent.

També és significativa la contribució de l'ONCE a les organitzacions més rellevants que representen el sector de les persones amb discapacitat en general, com ara el Fòrum Europeu de la Discapacitat

Compartir en: