En l’àmbit internacional del foment de l’ocupació

Taller de reposteríaL’instrument principal d’integració i normalització social és la feina. A partir d’aquesta convicció, l’ONCE ha desenvolupat un esforç intensíssim per tal que, per mitjà de les polítiques públiques i també del compromís del sector privat, el dret a un lloc de treball sigui una possibilitat real per a les persones amb discapacitat. Els resultats assolits a Espanya i a Europa han estat molt importants. Als països en vies de desenvolupament, en canvi, encara no s’ha assolit un nivell òptim en aquest àmbit, malgrat els nombrosos projectes de cooperació internacional que s’hi han dut a terme.

Cal fer un esment especial de Portugal, que, tot i ser un país desenvolupat, ha estat objecte de collaboració a través de l’organització portuguesa de cecs ACAPO (http://www.acapo.pt/Abre Web externa en ventana nueva).

L’ONCE també ha assumit compromisos socials en altres camps: les noves tecnologies, la cultura i l’esport.

L’ONCE és una defensora constant de l’accessibilitat a les noves tecnologies de la informació, que s’han convertit en un instrument bàsic de molts aspectes de la vida moderna. Cal destacar la participació de l’organització en l’important Consorci Mundial per a l’Accés a les Pàgines Web (W3C, http://www.w3c.es/Abre Web externa en ventana nueva).

En l’àmbit cultural és fonamental l’aportació de l’ONCE a la creació i el funcionament del Consorci Internacional DAISY (http://www.daisy.org/Abre Web externa en ventana nueva), que ha dissenyat i ha posat en marxa un format universal de lectura d’àudio digital.

Esport internacional: l’ONCE i la seva Fundació (http://www.fundaciononce.es/Abre Web externa en ventana nueva) donen suport decididament al Comitè Paralímpic Espanyol (http://paralimpicos.sportec.es/Abre Web externa en ventana nueva) i als seus homòlegs europeu (EPC) i internacional (IPC).

Compartir en: